Raliul Poloniei: Hyundai Shell World Rally, la start cu trei echipaje

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Echipa Hyundai Shell World Rally va continua sa acumuleze experienta in mediul competitiv din Campionatul Mondial (WRC) in Raliul Poloniei, etapa a saptea a sezonului 2014, programat in acest sfarsit de saptamana. Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul vor lua startul la volanul unitatatii Hyundai cu numarul 7, din echipa facand parte si finlandezii Juho Hanninen si Tomi Tuominen, in masina numarul 8, si echipajul neozeelandez Hayden Paddon si John Kennard, in masina numarul 20, inscrisa de Hyundai Motorsport N.

Anul acesta este programata editia cu numarul 71 a Raliului Poloniei, etapa revenind si in WRC pentru prima oara dupa 2009. In total, vor fi 24 de probe speciale, in Polonia si Lituania, cu o lungime totala de 350 km. Raliul, la fel ca etapa din Sardinia, va dispune de un service indepartat, ceea ce pune o presiune suplimentara pe echipa si piloti, traseul acestui raliu fiind unul pe care concureaza in premiera.

Obiectivele Hyundai Shell World Rally

Obiectivele Hyundai Shell World Rally raman aceleasi - de a finaliza etapa cu toate cele trei unitati Hyundai si de a acumula experienta pe un teren nou cu modelul Hyundai i20 WRC. Toate cele trei echipaje au testat in Polonia, dupa Raliul Argentinei; Neuville si Hanninen doua zile, iar Paddon o singura zi. De asemenea, Raliul Sardiniei a reprezentat o experienta utila pentru aceasta competitie.

Neuville si Gilsoul au avut un ritm bun in timpul Raliului Sardiniei, unde au si castigat o proba speciala, si vor sa continue in acelasi fel si in Polonia. Hanninen si Tuominen au castigat si ei o proba in Raliul Sardiniei si au fost chiar lideri pentru prima oara in cariera intr-o etapa din WRC. Finlandezii vor sa treaca peste dezamagirea cauzata de iesirea in decor din Sardinia si sa finalizeze raliul din Polonia fara incidente. Neozeelandezii Hayden Paddon si John Kennard au avut un debut bun in cadrul echipei Hyundai Shell World Rally si vor sa continue in acelasi ritm la volanul unitatii cu numarul 20 (Hyundai Motorsport N).

24 de probe speciale la cea de-a 7-a etapa a Campionatului Mondial de Raliuri

Raliul Poloniei, a saptea etapa din totalul celor 13 din 2014, este unul dintre cele mai vechi, prima editie fiind organizata in 1921. Acesta a fost inclus ultima data in Campionatul Mondial din 2009. Cursa a fost inclusa in prima editie din WRC, in 1973, dupa care a iesit din calendarul mondial si a facut parte din Campionatul European de Raliuri. In 2009, pentru un singur an, etapa a revenit in WRC, iar anul acesta, in premiera, vor fi probe si in Lituania, aceasta fiind a 32-a tara din istorie, care gazduieste cel putin o proba speciala dintr-un raliu inclus in Campionatul Mondial.

Joi, 26 iunie, sunt programate trei probe speciale, dintre care una pe timp de noapte. Vineri, 27 iunie, sunt programate sapte probe speciale cu service indepartat in Lituania. Sambata, 28 iunie, sunt programate 10 probe speciale, iar duminica, 29 iunie, ultimele patru. Dintre cele 24 de probe, patru sunt super speciale, cate una in fiecare zi, ce se vor desfasura pe Mikolajki Arena, in Polonia. (comunicat si galerie foto: Hyundai Auto Romania)