Rowmania Fest Tulcea se infrateste cu Festivalul Dunarii din Germania

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Asociatia Ivan Patzaichin-Mila 23 anunta semnarea Parteneriatului pentru Dunarea verde cu Biroul Dunarii cu sediul in Ulm, Germania (Donau Buro ULM / Neu-ULM gemeinnutzige GMbH). Parteneriatul a fost semnat de reprezentantii celor doua organizatii, doamna Sabine Meigel si domnul Ivan Patzaichin, la Bucuresti, in prezenta Ministrului Delegat pentru IMM-uri si Turism, domnul Florin Nicolae Jianu.

Parteneriatul priveste colaborarea si sustinerea reciproca intre cele doua organizatii in proiecte si programe care promoveaza, de-a lungul Dunarii, diversitatea culturala europeana si dunareana, biodiversitatea si ecoturismul, abordarea de tip transport sustenabil, infrastructura verde si eco-economie, in cadrul actiunilor Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii dar si in cadrul altor programe europene sau ale statelor membre UE pentru perioada 2014-2020, cu finantare publica sau privata.

Delta Dunarii, destinatie de vacanta ecoturistica

Prin acest parteneriat, RowmaniaFEST- Festival International al Barcilor cu Vasle de la Tulcea, ajuns anul acesta la editia a 4-a, se infrateste cu cel mai mai mare festival din Europa dedicat Dunarii, cu o traditie, ca targ regional, de peste 300 de ani – Festivalul Dunarii de la Ulm (Donaufest Ulm / Neu-Ulm). Cele doua evenimente, desfasurate la izvoarele, respectiv la gurile Dunarii au aceleași obiective: pastrarea traditiilor si naturaletei Dunarii, dar si prezentarea pentru publicul larg a oportunitatilor de ecoturism in regiunile Dunarii.

Oportunitatea acordului pentru ecoturismul din Romania consta mai ales in faptul ca Germania reprezinta in prezent cea mai importanta piata de turism din Europa. Din perspectiva partii germane, Romania este o sursa importanta de traditii cu potential de a deveni inspiratie pentru noile ecotehnologii, iar Delta Dunarii este o destinatie care indeplineste criteriile selectiei unei vacante ecoturistice.

Colaborarea dintre cei doi parteneri debuteaza in luna iunie 2014 prin participarea impreuna, in perioada 26-27 iunie, la cea de-a treia editie a Forumului Anual al Strategiei Europene pentru Regiunea Dunarii. In luna iulie, in perioada 4-13, la Ulm, Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 va fi exponentul pentru bune practici la Simpozionul pentru Mobilitate sustenabilă si Economie Verde in regiunea Dunarii. In luna august, reprezentantii Biroului Dunarii din Ulm Germania vor fi invitatii speciali ai RowmaniaFEST- Festival International al Barcilor cu Vasle (Tulcea, 29-31 august 2014). (comunicat si foto: Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23)