Scoala de inot Ciprian Sfantu Gheorghe, pe culmile performantei in 2014

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Pentru Asociatia Club Sportiv Ciprian Sfantu Gheorghe (CSG) - sectia inot, 2014 a fost un an plin de activitati incheiate cu succes, ce a incununat existenta celor sase ani de la infiintare.

In toti acesti ani, cei care au trecut pragul scolii de inot Ciprian au invatat sa inoate, sa cunoasca tainele inotului, iar cei care au avut aptitudini si vointa au inaintat la stadiul de performanta.

Cele mai bune rezultate, din 2009 pana in prezent

2009 – in palmaresul clubului trec primele medalii: 2 aur, 11 argint si 7 bronz

2010 – desi un an cu un calendar competitional sarac, se adauga noi medalii: 1 aur, 2 argint si 6 bronz

2011 – clubul isi mareste consistent palmaresul cu medalii: 49 aur, 61 argint si 36 bronz

2012 – prima participare a clubului la un concurs international, in Belgia, si un palmares anual cu alte medalii: 32 aur, 34 argint si 17 bronz

2013 – ascensiunea clubului continua atat cu participare la concurs international, in Ungaria, unde se obtine primul trofeu, cat si cu marirea palmaresului de medalii: 31 aur, 33 argint si 23 bronz

2014 – an de varf pentru CSG datorita multiplelor participari la concursuri internationale in Berlin - Germania, Viena - Austria si Hajduszoboszlo - Ungaria, adaugand palmaresului medalii: 39 aur, 35 argint si 35 bronz

Rezultate exceptionale in 2014, in tara si peste hotare

Revenind la anul 2014, ACS Ciprian Sfantu Gheorghe si-a făcut remarcata prezenta la 17 competiti: 6 campionate nationale, 4 competitii internationale, 5 cupe nationale si 2 competitii la care a fost gazda.

In urma participarii in campionatele nationale, in palmaresul clubului au intrat 4 titluri de vicecampion si 6 medalii de bronz, carora li s-au alaturat succesele din cupele nationale desfasurate pe teritorilul tarii, in orase precum Brasov, Bucuresti, Miercurea Ciuc, Piatra Neamt sau Sfantu Gheorghe.

Pe plan extern, sportivii CSG, antrenati de profesorul Ciprian Grosu, au „cucerit” locuri pe podium la Viena, la World Sports Festival (3-6 iulie) si la Hajduszoboszlo, unde a avut loc Cupa Hungarospa (25-26 octombrie).

Concursuri organizate de CSG

Si in 2014, un loc important in activitatea clubului l-a reprezentat organizarea competitiilor de nivel national. S-a organizat prima editie a concursului ,,Eu Inot” - competitie destinata copiilor de 5-8 ani si s-a continuat concursul national ,,Cupa Sprint”, pentru copii si juniori, ajunsa la a 4-a editie. Marcant este faptul ca, in fiecare an, la aceste evenimente au fost prezente numeroase cluburi din mai multe judete, dar si personalitati din lumea inotului.

Obiective pentru 2015

Ca obiective prioritate pentru anul 2015, antrenorul Ciprian Grosu si sportivii acestuia si-au propus calificarea si participarea la competitii nationale si internationale, continuarea proiectelor incepute in anii precedenti in calitate de organizatori ai competitiilor ,,Eu Inot!”- editia a 2-a, ,,Cupa Sprint” - editia a 5-a si ,,Open Swim” - editia a 2-a (competitie de inot destinata pasionatilor si iubitorilor de inot, de toate varstele, organizata o data la 2 ani, cu diverse tematici).

Grupa de inot masters la Sfantu Gheorghe

Ca noutate, in acest an Asociatia Club Sportiv Ciprian Sfantu Gheorghe isi propune infiintarea unei grupe de master, un program de inot pentru adulti, cu aceeasi structura administrativa ca si in alte discipline din familia inotului, unde membrii acestui program sunt variati ca si rang, incepand de la varsta de 25 de ani. In aceasta situatie se poate vorbi atat despre practicarea inotului pentru fitness, cat si despre antrenamente pentru participarea la competitii nationale si internationale.

Referitor la acest program, antrenorul clubului ne-a dat cateva lamuriri: ,,Desigur, multi provin din pasiunea pentru inot, cu dificultati de tehnica ale procedeelor, ce produc pentru unii anxietate, dar exersarea sub o atenta indrumare va avea o contributie semnificativa care se va reflecta atat in rezultate, cat si in sanatate. Marile beneficii ale inotului master este oportunitatea de a practica inot intr-un grup organizat, oferindu-ti identitate, motivatie, reducere a stresului, control asupra greutatii corporale, reducerea colesterolului, mentinerea in conditii optime a aparatului cardio-vascular, tonifierea musculara dar si rezistenta, toate pozitive prin diverse exercitii”. (informatii si foto oferite de CSG)