Scoala de supravietuire montana in familie

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Editia 2015 a proiectului „Family Survival”, organizat de Flo Adventure School, s-a incheiat cu succes. Anul acesta Flo Adventure School implineste 20 de ani, ocazie cu care si-a propus ca pe langa proiectele obisnuite sa includa un program de 5 zile adresat familiilor cu copii.
Scopul programului a fost ca, pe langa sudarea relatiilor din familie, participantii sa acumuleze cunostiinte din domeniul supravietuirii, sa indeplineasca probe practice si sa isi testeze capacitatea de a lucra in echipa.

„E un proiect de suflet, pe care ni l-am dorit foarte mult. Se adreseaza parintilor care, asemeni noua, considera ca ceea ce avem noi cel mai de pret sunt copiii si ca nimic nu e prea mult atunci cand investesti in dezvoltarea mentala, emotionala si fizica a copilului tău. Chiar daca nu le-a fost uneori usor, a fost o incantare sa observ sclipirea din privirea vreunui tatic, atunci cand, impreuna cu fiul sau fiica lui, terminau cu succes un task, descopereau o mai buna comunicare sau creionau impreuna o amintire fantastica, pur si simplu”, a declarat Florin Pop Vancea („Flo”), initiatorul proiectului si fondatorul Scolii Flo Adventure.

Nu trebuie facuta greseala de a crede ca nu e nevoie de prea multa activitate pentru copii, pentru a nu-i suprasolicita. Copiii sunt dornici de activitate, de miscare, dispusi sa invete lucruri noi si interesante pe care mai apoi sa le testeze. Singura grija este aceea de a alterna in mod inteligent activitatile, in asa fel incat acelea care presupun un anumit efort fizic sa fie succedate de altele mai statice si asa mai departe. Din acest motiv, organizatorii au pregatit pentru „Family Survival” un program strict, defalcat pe ore, in asa fel incat pe parcursul intregii zile, participantii sa  fie angrenati intr-o activitate interactiva. Organizatorii va invita cu drag la editia de anul viitor a „Family Survival”.  

Tehnicile esentiale de supravietuire ar trebui asimilate de la o varsta cat mai frageda, sunt utile oricarei persoane care este constienta ca siguranta noastra este un lucru fragil.
Supravietuirea tine mai mult decat orice de un mod de gandire care poate fi asimilat de oricine si care se poate dovedi util si in viata noastra de zi cu zi, in orice situatie. (comunicat si foto: Flo Adventure School Cluj Napoca)