Soft pentru clasamente la concursuri de turism sportiv

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Anul acesta, Campionatul de Turism Sporitv Stafeta Muntilor are  10 etape, care sunt organizate la nivel national si au drept scop crearea unui cadru organizatoric, competitional. Printre obiectivele de referinta ale acesteia, se adauga: impulsionarea ONG-urilor pentru organizarea unor evenimente sportiv-turistic-ecologice; promovarea unei atitudini de respect fata de mediul înconjurator, sensibilizarea tinerilor pentru protectia ecosistemelor si dezvoltarea spiritului ecologic la acestia;  dezvoltarea spiritului de echipa si apartenenta la grup, dezvoltarea relatiilor interumane; cunoasterea potentialului turistic si sportiv al zonelor montane.

Totul a inceput la Stafeta Muntilor

In cadrul etapelor competitiei Stafeta Muntilor participarea se face pe echipe, care trebuie sa fie formata din 3 persoane si sa participe in functie de experienta, la una din cele 6 categorii. Stafeta Muntilor are la baza un regulament bine definit in vederea calcularii clasamentelor in functie de categoria aleasa si probele de concurs.

Soft in functie de probe si categorii

De aceea, Asociatia Drumetii Montane prin intermediul proiectului MarketingRomania.ro, ajutata de voluntarii Sergiu Valentin Vlad si Alexandru Canavoiu, a realizat pentru aceasta competitie un soft care sa ajute organizatorul de etapa sa calculeze mai usor clasamentele. Acest soft are posibilitatea de a genera automat clasamente in functie de probe, categorii cat si clasamentul general al etapei. Tot ceea ce trebuie sa faca organizatorul este sa introduca in soft datele de pe fisele de concurs ale concurentilor, dupa care software-ul genereaza clasamentul.

Activitati sportive in aer liber

Softul creat de cei doi voluntari, pasionati de programare a fost testat la etapa a 4-a din Campionatul de Turism Sporitv Stafeta Muntilor, fiind un real succes. Programul este gratuit si se poate descarca de pe site-ul www.stafetamuntilor.ro. Orice persoana care doreste sa descopere frumusetile tarii noastre prin activitati sportive desfasurate in aer liber, sa lege prietenii la foc de tabara, unde cei mai curajosi si creativi dintre participanti  vor recita poezii, vor canta la chitara sau vor juca teatru, va fi asteptata de catre organizator cu bratele deschise.

Acest campionat este la ora actuala cea mai mare competitie de turism sportiv din Romania.

Participa si tu! Nu se percep taxe de participare. (comunicat & foto: Asociatia Drumetii Montane)