Tabara de canoe si biciclete la Sovata si Bezid (judetul Mures)

Detalii
Comentarii
Galerie foto

„Dincolo de viata virtuala” - asa se numeste Tabara de biciclete si canoe la care iau parte 18 tineri din diferite judete si scoli. Programul se organizeaza in perioada 4-9 august 2014, la Sovata si Bezid, cu finantarea Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Mures (DJST Mures). Organizatorul, adica Outward Bound Romania, isi propune sa implice tinerii in diferite activitati outdoor.

Departe de net, tv si jocuri online

Din cauza dependentei de internet, televizor si de jocurile online, tinerii au tendinta de a se instraina de persoanele din jurul lor si de a deveni pasivi in activitatile comunitare. Participarea in tabere reprezinta, astfel, o alternativa a petrecerii timpului liber, participantii primind o noua perspectiva de a isi „umple” timpul liber intr-un mod activ si sanatos. Cu aceasta tabera de canoe si biciclete organizatorii doresc sa ofere un alt tip de experiente fata de activitatile de zi cu zi, care sunt  bazate pe relatii personale.

Activitati sportive in aer liber

Grupul de 18 persoane este alcatuit din tineri care provin din diferite medii, de etnie romana si maghiara. Activitatile din acest proiect necesita colaborare, planificare si infrangerea provocarilor. Sunt „pline” de miscare si se desfasoară in aer liber. Nu numai distractia este importanta, ci si tragerea concluziilor din activitati din care isi pot dezvolta noi perspective personale.

Expeditie cu bicicletele, canotaj si plutarit

Pe durata taberei, tinerii isi vor testa limitele in apa si pe sol, pedaland pe un traseu de aproximativ 100 kilometri pe bicicleta si participand la activitati acvatice. Programul a inceput in 4 august, iar pe 5 august pornesc intr-o expeditie cu bicicletele, cu destinatia lacul Bezid. In continuare, vor petrece 3 zile pe malul lacului, participand la activitati de canotaj si plutarit, iar spre sfarsitul taberei se vor intoarce la Sovata, cu un popas pe dealul Becheci. (comunicat: Outward Bound Romania)