Tabara de mountain bike la Campulung Muscel

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Editia cu numarul trei a MTB Skills & Boot Camp se va desfasura la Campulung Muscel intre 17 si 19 octombrie 2014, tabara de instructaj mountain bike fiind rezervata riderilor/rideritelor de nivel incepator si intermediar. Scopul taberei este insusirea tehnicilor de baza ale ciclismului montan, astfel incat cursantii sa abordeze in cunostinta de cauza un concurs de cross-country/marathon, imbunatatindu-si performantele sau, pentru cei care nu au ambitii competitionale, sa poata savura in siguranta un traseu mai complex de mountain bike.

Explicarea, demonstrarea si coordonarea aplicarii in teren a tehnicilor MTB de catre rideri va fi facuta de Marc Sandu, personal trainer & MTB Coach. Pentru cea mai buna coeziune intre participanti, numarul de locuri este limitat la sase persoane, Marc urmand sa se ocupe de fiecare participant in parte, in functie de nivel si de ce anume isi doreste de la aceasta tabara.

Cele trei zile de pedalat prin imprejurimile pitoresti ale orasului Campulung Muscel, la poalele masivului Iezer, sunt menite si sa iti imbunatateasca forma fizica, din programul MTB Skills & Boots Camp nelipsind exercitiile de inviorare matinala si cele de stretching, utile si in antrenamentul tau ulterior. „In functie de forma in care se afla cursantii, in cele trei zile ale taberei de mountain bike se pot parcurge pana la 100 de kilometri cu o diferenta de nivel de pana la 2.000 de metri”, spune Marc, care in editiile precedente a reusit sa aduca la un numitor comun rideri si riderite cu nivele diferite de experienta si expertiza tehnica. In cursul taberei, pot fi discutate si aspecte  legate de principiile antrenamentului sportiv si cum sa iti schitezi un proiect de antrenament pe intregul sezon competitional 2015.

Programul MTB Skills & Boot Camp, Campulung Muscel

Ziua 1, vineri, 17 octombrie, incepând cu orele 12:00: intalnire si imprietenire rideri, prezentare curs, de ce a fost organizat, care este scopul taberei. Evaluare participanti, verificare si corectare setari bicicleta, pozitie rider, tehnica de pedalare. In prima zi ne vom concentra indeosebi pe exercitii de echilibru pe bicicleta, tehnica de franare eficienta, viraje, teorie si practica, vom insista asupra unui lucru simplu, dar pe care putini il aplica: privirea! Cum sa evaluezi si sa „copiezi” traseul, cum sa lucrezi cu suspensia bicicletei si cu suspensia ta „naturala” si chiar cum sa cazi mai in siguranta, avem multe de facut in prima zi. Apoi, recapitulare si intram pe superbele trasee din zona Campulung – Leresti, pentru a exersa pozitia de atac!

Ziua 2, sambata, 18 octombrie. Desi prima zi poate parea lejera la inceput, cu urcarea pe asfalt spre barajul Rausor, cu siguranta nu vom merge la Campulung in concediu! Ziua doi incepe dis de dimineata cu o invioarare inainte de micul dejun, dupa care ne ocupam de tehnici pentru mai multe tipuri de viraje, urcari scurte si explozive, dar lasam loc si catorva sesiuni de tortura pentru fibrele lente pe una din catararile de la 4 Munti. Avem mai departe de lucru la coborari, iar apoi studiem potecile cu tot ce incearca ele sa ne surprinda, pietroaie, radacini, mici ruperi de nivel. Vedem ce avem de facut pentru a pune toate impreuna si a capata o noua fluiditate pe traseu. O luăm pe „drumul lung” spre casa, ceea ce inseamna ca savuram ce am invatat si trecem prin peisaje superbe.

Ziua 3, duminica, 19 octombrie. Dupa o noua inviorare, ne vom masura fortele pe o catarare spre Manastirea Ciocanu, dar de aceasta data bine pregatiti la capitolul tehnica, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa descalecam din sa, atunci cand inclinatia terenului creste! Urmeaza o coborare „cu de toate”, in care invatam cum se abordeaza mici dropuri, viraje de 180 de grade si mici sarituri. Scopul nu este sa facem sporturi extreme, ci sa controlam bicicleta daca ne intalnim cu astfel de obstacole pe traseu, asadar fiecare dupa puteri, in siguranta! Cine doreste, poate primi si un scurt curs de „bunny hop”.

Analizam, recapitulam, iar apoi pornim intr-un ride „epic”, spre Campulung, iar aici avem o varianta lunga, care include doua catarari de gradul patru sosea, dupa un montagne russe pe carari de munte sau o varianta mai scurta, in functie de timp si de energia ramasa. Tinand cont ca in aceasta tabara se lucreaza si la abordarea mentala a unui concurs, ne lamurim ca un pic de motivatie, de tehnica si o abordare relaxata ne pot aduce zambind la finis.

Despre cazare si taxa de participare

Cazarea se face intr-o vila eleganta si confortabila in Leresti, la iesirea din Campulung spre Cabana Voina, in camere de două persoane. Costul de persoana al MTB Skills & Boot Camp este de 450 lei si nu include transportul si masa. Mai multe detalii despre aceste aspecte, la inscriere.

Inscrierile se fac pe adresa: coach@marcsandu.ro. Detalii la telefon: 0745.083.191.

Despre Marc Sandu

Marc Sandu este rider KTM Cycling, personal trainer acreditat de European Fitness Association, instructor Schwinn Cycling bronze level si are peste cincizeci de curse XC-Marathon la activ, nationale si internationale, si cateva podiumuri in categoria de varsta. Redacteaza race-reports pentru FreeRider, dar a testat si biciclete pentru revista Top Gear si pentru rubrica „La Ghidon” a emisiunii TV „La Volan”, pe Digi24 HD. Ca MTB coach antreneaza sportivi amatori si profesionisti – printre care si campioni nationali la motocross. (comunicat: PR Atelier, galerie foto: MarcSandu.ro)