Hotel of Ice Balea Lac: deocamdata nu, posibil in ianuarie

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In acest sezon de iarna 2020-2021, amenajarea hotelului de gheata de la Balea Lac, ridicat la peste 2.000 de metri altitudine, este incerta. Informatia ne este oferita de societatea care construieste si amenajeaza hotelul.

„Pandemia mondiala Covid-19, precum si schimbarile climatice, tot mai serioase in ultimii ani, au creat mari probleme celor ce se ocupa de Proiectul de marketing turistic Hotel of Ice Bâlea Lac. Avand in vedere situatia complicata, luand in considerare toate aspectele organizatorice si logistice, reprezentantii societatii ce construieste si administreaza Hotelul de Gheata din caldarea glaciara a Lacului Balea au decis sa amane, cel putin pentru moment, lucrarile de edificare a celui de-al saisprezecelea inedit hotel”, se arata intr-un comunicat.

De ce s-a luat aceasta decizie

„Sunt multe reguli sanitare, foarte multe temeri, probleme logistice si organizatorice destul de complexe. In plus, la fel ca si in sezonul trecut, iarna nu mai este cum era in urma cu 15 ani! Schimbarile climatice sunt foarte vizibile la Balea Lac, la aceasta ora stratul de zapada este destul de mic, gheata formata pe Lacul Balea nu este deloc groasa, iar temperaturile inregistrate sunt destul de ridicate. Ca urmare, cel putin pentru moment, am decis sa nu incepem lucrarile la Hotelul de Gheata”, au argumentat gazdele.

Anul trecut a fost construit Igloo Village

O decizie definitiva va fi luata la inceputul anului viitor (ianuarie), avandu-se in vedere inclusiv o constructie de dimensiuni mai reduse fata de cea de pana acum. „O forma mai simpla, mai putin complexa, cu un numar mai mic de camere”, ni se explica.

In sezonul 2019-2020, in luna ianuarie, dupa o amanare initiala, ca si acum, atunci din cauza temperaturilor ridicate pentru acea perioada a anului, hotelul a fost inclocuit de Igloo Village, o forma usor adaptata a obiectivului, care ar putea fi construit si in aceasta iarna. (foto: Hotel Of Ice Romania/ pagina Facebook)