Sali de fitness si aerobic in Romania

Detalii
Comentarii
Galerie foto

De la an la an, in Romania, numarul practicantilor de fitness si aerobic e-n crestere continua. Cand spui fitness, te gandesti la forma usoara a neaosului culturism, ori mai nou, in forma englezeasca imbratisata cam de toata lumea, la bodybuilding. Adolescentii, tinerii si tinerele, oamenii in toata firea sau seniorii iau cu asalt salile de fitness si bodybuilding odata cu apropierea sezonului cald.

Abonamente la bodybuilding/ culturism

Statistica spune ca odata ce vara se apropie numarul celor care trec pragul cluburilor si centrelor de fitness si culturism creste de la o saptamana la alta. Psihologia romanului: sa dea jos din grasime ca, vorba aia, vine vara si trebuie sa-si dezvaluie trupul la mare, la soare sau te miri prin ce colt de lume a ales sa-si petreaca concediul si finalurile de saptamana. E drept: incet si sigur, numarul practicantilor constanti, de sex masculin sau feminin, care sunt abonati ai salilor de fitness si bodybuilding se mareste cu trecerea timpului. Ideea de „viata sanatoasa, in corp sanatos si armonios”, indiferent de varsta, isi castiga adepti in randurile romanilor.

Cursuri de aerobic in Romania

In plus, nu mai e niciun secret ca fitness-ul, culturismul sau bodybuilding-ul fac impreuna casa cu buna cu aerobicul. Adica, gimnastica aerobica, in toate formele sale: pilates, step aerobic, tae bo, zumba, kangoo jumping, fitball, dance aerobic, cardio aerobic, elasto gym etc.

Fitness si aerobic in hoteluri si pensiuni

Pe langa salile de fitness, culturism si aerobic ce fiinteaza fie independent, sub forma unor cluburi, saloane sau, de ce nu, centre, fie in cadrul unor complexe sportive si, mai nou, mall-uri, de ceva timp, si in Romania a mai aparut o nisa. Cea a salilor de fitness si aerobic care fac parte fie din cadrul centrelor spa si/ sau a bazinelor de inot, fie din cadrul unor unitati de cazare (complexe turistice, hoteluri, pensiuni, vile turistice, cabane, campinguri). Pentru ca, vrem-nu vrem, turism de calitate si servicii complexe inseamna nu doar cazare si masa, ci si posibilitati de petrecere a timpului liber intr-un mod cat mai... sanatos. Astfel ca, in lupta cu concurenta, hotelul sau pensiunea ce dispune de piscina, sala de fitness si/ sau aerobic are un avantaj in plus, orice s-ar zice.
Insport va prezinta lista completa a salilor de fitness si aerobic din Romania, impartite pe localitati. (foto: beb gym bucuresti)