Cunoscut si sub denumirea de sofran indian sau curcuma, turmericul, din a carui radacina se obtine o pudra galben-portocalie, folosita ca si condiment in bucatarie sau ca si colorant natural, are proprietatea de a stopa dezvoltarea celulelor... Citeste mai mult
La finele acestei luni, mai exact sambata, 28 septembrie 2013, organizatia non-guvernamentala Casiopeea invita bucurestenii la alergare in scop umanitar, pentru sustinerea femeilor cu cancer la san. Crosul Casiopeea, supranumit si Cursa Roz,... Citeste mai mult
Supranumit „Fructul zeilor” sau „Regele fructelor”, fructul de noni (Morinda Citrifolia) este o buna sursa complementara de vitamine si minerale (magneziu, sodiu, potasiu, fier sau mangan) pentru corpul uman, constituind,... Citeste mai mult
Romanescu sau romanesco (Brassica oleracea), este o planta inrudita cu varza, conopida si broccoli, cu gust asemanator acestora, dar cu un aspect mai spectaculos, dat de aglomerarea de „conulete” verzi ce o formeaza. In comparatie cu... Citeste mai mult
Originara din Tibet, Galodium (Kefir) este o ciuperca de culoare alba cu aspect de muguri de conopida, cu dimensiunea de 5-6 mm, respectiv 20-30 mm lungime la maturitate, moment in care acestia se divizeaza. Granulele de chefir, lasate in... Citeste mai mult
Varza murata, des intalnita in preparatele culinare specifice iernii, nu este doar un aliment gustos, ci si unul cu un continut mare de vitamine si minerale necesare organismului. Ea are un continut bogat de vitamina C, careia i se alatura... Citeste mai mult
O echipa de oameni de stiinta a anuntat ca a pus la punct un vaccin care ataca tumorile, indeosebi ale sanului, prezente la soareci. Tratamentul este in prezent in faza de testare, in laborator, pe celule canceroase umane. Este o noua speranta in... Citeste mai mult