Aquamasters, maraton de inot masters la Timisoara

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Maratonul de inot masters Aquamasters (editia a 5-a) este un eveniment sportiv de amatori deschis tuturor adultilor iubitori ai inotului, indiferent de viteza sau tehnica, participarea in sine fiind mai importanta decat rezultatele. Se desfasoara in perioada 19-20 martie, in Bazinul Bega din Timisoara.

„Pot participa persoane care au implinit varsta de 18 ani pana la data competitiei si care au o stare de sanatate si o pregatire fizica adecvata pentru participarea la un astfel de eveniment, nefiind necesar ca participantii sa faca parte dintr-un club sau asociatie sportiva. Evenimentul se desfasoara pe durata a 24 de ore, incepand de sambata, 19 martie, ora 13, nonstop, pana duminica, 20 martie, ora 13 (inclusiv pe durata noptii).

Echipele sunt formate din 8 titulari plus 2 rezerve (optional) si se inoata in reprize de cate 30 de minute, in 6 runde (maximul de timp inotat de o persoana fiind de 3 ore). Se pot inscrie si persoane in mod  individual (fara echipa). In functie de numarul acestora, organizatorii vor putea forma una sau mai multe echipe, criteriul aplicat fiind cel cronologic (in ordinea înscrierii).

Va fi declarata castigatoare echipa care va contabiliza cel mai mare numar de bazine, parcurse  in cele 24 de ore ale competitiei. Componentii echipelor de pe primele 3 locuri si concurentul, respectiv concurenta cu cel mai mare numar de bazine parcurse vor primi diplome. Fiecarui participant i se va inmana un certificat privind participarea la eveniment. Inscrieri se fac pana la data de 14 martie”, informeaza organizatorii.

Concursul este organizat de catre Clubul de Inot Masters Timisoara, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timis si Facultatea de Educatie Fizica si Sport - Universitatea de Vest din Timisoara.