Crosul 15 Noiembrie (editia a 33-a) are loc la Brasov

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Crosul 15 Noiembrie este un concurs de alergare pe sosea pe distanta de 5 kilometri, care comemoreaza Revolta anticomunista a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane Brasov din 15 noiembrie 1987. Competitia are loc duminica, 13 noiembrie, cu start general la ora 12 (timp limita 60 de minute!).

Traseul crosului brasovean

In mod traditional, Crosul 15 Noiembrie urmeaza traseul parcurs de manifestantii din 1987: Parcul Industrial Roman – Strada Poienelor – Calea Bucuresti – Spitalul Judetean – Spitalul Astra – Bulevardul 15 Noiembrie – Intersectia „Trei Alimentare” – Centrul Civic – Biserica de Lemn – Hidromecanica (punct in care trasa optima a traseului se va muta din stanga sensului de alergare spre dreapta) – Tribunalul Brasov – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul Sica Alexandrescu – Prefectura.

Inscrieri la Crosul 15 Noiembrie

Concursul este organizat de Asociatia Clubul Sportiv Cetatea Brasovia, in parteneriat cu Asociatia 15 Noiembrie 1987, Asociatia Judeteana de Atletism Brasov, Federatia Romana de Atletism si Facultatea de Educatie Fizica si Sporturi Montane, cu finantare asigurata de Primarie si Consiliul Local de la bugetul UAT Municipiul Brasov.
In aceasta perioada, inscrierile la Crosul 15 Noiembrie (editia a 33-a) sunt in toi.

Primul Campionat National 5K la Brasov

Tot cu prilejul zilei de 15 noiembrie si pentru comemorarea Revoltei de la Brasov, in aceeasi zi, pe acelasi traseu simbolic, dar cu starturi diferite se desfasoara alte doua competitii: Brasov 5 K (editia a 3-a), concurs international pentru atleti profesionisti si Campionatul National de Alergare pe Sosea 5K, intrecere adresata atletilor de performanta din Romania la categoriile de varsta seniori, U23 si U20. Acesta este primul campionat national organizat in Romania pe distanta de 5 kilometri, competitia de la Brasov marcand, astfel, o premiera pentru atletismul romanesc.