Crosul Cetatii Regale a Hategului

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Crosul Cetatii Regale a Hategului (editia a 2-a) este un eveniment care si-a propus sa atraga atentia intr-un mod pozitiv asupra starii actuale a ruinelor cetatii si, in acelasi timp, o ocazie de a face miscare intr-un cadru natural de exceptie. Anul acesta, concursul va avea loc vineri, 22 aprilie pentru cei mici, respectiv sambata, 23 aprilie pentru cei mari.

Minicrosul Adaconi pentru copii incepe vineri, la ora 10, in Padurea Hategului. Iar Crosul Cavalerilor Geraico pentru adulti, al carui traseu are o lungime de circa 7 kilometri, debuteaza a doua zi, tot de la ora 10, de la Popasul Zimbrul pana la Cetatea Regala si, mai departe, pana in centrul orasului Hateg.

Atat copiii, cat si adultii vor fi impartiti in trei categorii de varsta, la fiecare fiind premiati ocupantii locurilor de pe podium.

Voluntarii pentru Geoparcul Hateg, principalii organizatori ai evenimentului sportiv din judetul Hunedoara, sunt ajutati in demersul lor de Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului, Asociatia Drag de Hateg, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara, Colegiul National I.C. Bratianu Hateg, Primaria Orasului Hateg si Centrul de Resurse pentru Actiune Locala.