Cupa Corona la patinaj viteza pe role, in Parcul Sportiv Brasov

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Concursul de role dotat cu Cupa Corona se va desfasura in perioada 13-14 august 2021 la toate categoriile de varstă (masculin şi feminin), in conformitate cu Regulamentul general de desfasurare al competitiilor de patinaj viteza (asistenta medicala, arbitrii, start, reguli de alergare, clasamente, calculul punctajului, descalificari etc.), pe pista de role din Parcul Sportiv Brasov (in trecut - Parcul Tractorul).

Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Municipal (CSM) Corona Brașov, institutie aflata in subordinea Primariei si Consiliului Local (CL) al Municipiului Brasov.

Fiecare persoana (sportivi, antrenori, arbitri, organizatori etc.), care participa la acest eveniment sportiv trebuie sa completeze o declaratie pe proprie raspundere ca nu este infectat sau ca nu prezinta simptome de COVID-19.

Despre pista de concurs

Pista de concurs are o lungime de 250 metri, iar latimea culoarului este de 3 metri. Pista este marcata cu vopsea albă: delimitarea culoarelor, a liniilor de start si de sosire se va face cu o linie continua, respectandu-se celelalte prevederi ale regulamentului general de patinaj privind marcarea pistelor de patinaj viteza.

Program, clasamente si premii

Conform organizatorilor brasoveni, scopul concursului este „verificarea nivelului de pregătire al patinatorilor de viteză seniori si juniori si nominalizarea sportivilor de la categoria copii pentru loturile de perspectiva”.

Programul (aproximativ) manifestarii sportive de la Brasov este urmatorul:- vineri, 13 august, ora 8 - incalzirea, ora 9 - start prima proba;- sambata, 14 august, ora 8 - incalzirea, ora 9 - start prima proba, ora 15 - premierea.

Se vor intocmi clasamente pe probe, precum si un clasament general la fiecare categorie de varsta, masculin si feminin. Calculul punctelor in clasamentul general se va face avand ca baza, la toate categoriile, proba de 500 metri, mai putin la categoria junior F, unde se va face cumulul timpilor realizati.

Organizatorii vor acorda cupe primilor trei clasaţi si diplome pana la locul VI in clasamentul general, la toate categoriile de varsta, masculin si feminin.

Despre Cupa Corona

„La Cupa Corona la patinaj viteza pe role au drept de participare toti sportivii doritori, legitimati. Nu se permite participarea in competitie fara casca de protectie. Organizatorii nu raspund de posibilele accidente survenite in timpul intrecerii.
Asigurarile de accidente vor fi in grija sportivilor si a cluburilor participante.

La acest eveniment sportiv nu sunt acceptati spectatorii. In timpul concursului se vor afla in perimetrul pistei de role doar patinatorii care urmeaza sa concureze si care au facut incalzirea inainte. Ceilalti sportivi vor trebui sa astepte in afara locului unde se desfasoara intrecerea.

Purtarea mastii va fi obligatorie in zonele aglomerate, conform reglementarilor de la data competitiei, atat de sportivi, cat si de personalul tehnic, insotitori sau antrenori”, mai retinem din invitatia trimisa de CSM Corona Brasov. (foto: Mihaela Hogas - pagina sportiv Facebook + Corona Brasov)