Hochei pe gheata, Brasov: meciuri decisive in Liga Mol pentru Corona Wolves

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Sezonul regulat al Ligii Mol se apropie de final. Pentru echipa Corona Wolves vor urma cinci meciuri foarte importante, practic decisive in tentativa echipei de a prinde play-off-ul. Primele doua se vor disputa la sfarsitul saptamanii, „lupii” avand de infruntat acasa, la Patinoarulolimpic din Brasov, doi adversari redutabili: Miskolci (vineri, 14 februarie, ora 19,30) si Dab Docler (duminica, 16 februarie, ora 19,00). Daca Dab Docler (Ungaria) a capatat de ceva vreme statutul de castigatoare a sezonului regulat, iar Nove Zamky (Slovacia) este si ea practic in semifinale, lupta pentru celelalte doua locuri din play-off-ul Ligii Mol se duce intre Miskolci (Ungaria), Corona Wolves si HSC Miercurea Ciuc. Cu atat mai mult, meciul cu Miskolci este foarte important pentru echipa brasoveana, mai ales ca „lupii” vor juca apoi si pe gheata „ursilor” din Miskolci. Au prefatat meciurile din week-end, presedintele ASC Corona Brasov, antrenorul echipei si noua achizitie, slovacul Ivan Dornic.

„Lupii” s-au mobilizat

EMILIAN CERNICA (presedinte ASC Corona Brasov): „Pentru Corona urmeaza doua meciuri extrem de importante. Cel putin meciul cu Miskolci chiar va fi pe viata si pe moarte. Eu sper sa iesim cu bine din cele doua intalniri si sa putem, apoi, aborda viitoarea deplasare, din Ungaria si Slovacia, la fel de mobilizati. Cele doua locuri in semifinalele Ligii Mol se disputa, in continuare, cu indarjire. Eu ii vad motivati pe baieti si cred in realizarea obiectivului. Nu avem probleme in lot, nici macar medicale, asa ca sper sa trecem cu bine peste week-end. Un lucru important, despre care lumea ar trebui sa stie, este ca Miskolci a cerut alti arbitri decat cei din Romania. Acum, la meciul cu Miskolci vor fi doi arbitri din Slovacia si unul din Romania”.

Mizeaza pe jocurile de pe Patinoarul Olimpic din Brasov

KARI RAUHANEN (antrenor Corona Wolves): „Pe moment, fiecare joc pe care il jucam e important asa ca trebuie sa castigam cel putin doua jocuri din cele cinci. Preferam sa castigam cele doua jocuri de acasa. Nu trebuie sa calatorim si sa avem 2000 de fani exceptionali, e ca si cand am avea un al saselea jucator pe gheata. Cred ca suntem pregatiti. Jocul trecut a fost primul impotriva acelei echipe de cand sunt antrenor si ne-au invins acolo, dar cred ca acum suntem mai pregatiti aici, acasa si stim sa jucam impotriva lor. Va fi un joc interesant. Este un sport. Cineva e mai bun, cineva pierde... astea sunt regulile. Data trecuta, echipei adverse ii lipseau trei jucatori importanti. Am castigat cu 6-3, au existat si ceva accidentari. Am auzit ca si la ei echipa e completa, ca de altfel si la noi. In etapa asta ei au cu doua puncte mai mult si cu un joc in plus fata de noi. Este razboi deschis, in acest moment. Suntem in forma, suntem hraniti corespunzator, suntem pregatiti, nu avem accidentari, suntem sanatosi. Asa este in sezonul de iarna, acum incep jocurile adevarate, toata lumea e nerabdatoare. Jocurile sunt mai importante decat in play-off, dar nu vrem sa ne aratam incă toate atuurile, vrem sa le demonstram fanilor si sponsorilor ca meritam sustinerea lor”.

Acum incepe hocheiul adevarat

IVAN DORNIC (jucator Corona Wolves): „Imi place la Brasov, imi place echipa si am colegi buni. Personal, ma acomodez repede, in orice situatie. Formam o echipa buna, suntem un grup unit, de valoare. Suntem gata de lupta pentru ambele meciuri. Acum incepe hocheiul adevarat! Vom da totul pe gheata, pentru a arata ca meritam sa jucam in play-off. Liga Mol e o competitie de calitate, iar mie imi plac jocurile sub presiune, ma relaxeaza. Vom trata ambele meciuri cu atentie, pentru ca vrem sa fim in play-off. Asta conteaza!”.