Marathon 7500 - ultramarathon in Muntii Bucegi

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Marathon 7500 (editia a 8-a) este un concurs de alergare montana la altitudine, ce se inscrie in seria competitiilor de tip ultramarathon si de organizarea caruia se ocupa Clubul pentru Protectia Naturii si Turism Brasov. Are loc in zilele de 15-17 iulie, in Masivul Bucegi, pe trasee cu o diferenta de nivel pozitiva de aproximativ 7.500 metri si cu o lungime de aproximativ 90 de kilometri, intr-un timp limita de 35 de ore.

Zona de start - sosire va fi langa sediul Salvamont Pestera. Se va alerga in echipe de cate doi membri la doua sectiuni (Hobby si Elita), la categoriile feminin, masculin, mixt si master (suma varstelor coechipierilor la ora concursului sa fie peste 80 ani). Vineri, 15 iulie, sportivii de la Elita (90 km) vor incepe intrecerea la ora 6, iar a doua zi, concurentii de la Hobby (45 km) vor lua startul de la aceeasi ora.

Indiferent din ce directie (Bucuresti, Brasov, sau Targoviste) se vor indrepta, cu masina sau cu trenul, spre Salvamontul Pestera, participantii la eveniment vor avea ca repere localitatile Sinaia, Moroeni si Targoviste. De asemenea, in zona ei se pot caza peste noapte la Cabana Padina (130 de locuri de cazare), Cabana Diana (65 locuri), Vila Coteanu (64 locuri), Centru National Salvamont Padina (60 locuri) sau Hotel Pestera (49 camere). (foto: marathon 7500)