Maraton caritabil in Padurea Hoia-Baciu, la Cluj

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Sport in „Padurea misterelor”! Sambata, 30 septembrie 2017, la marginiea municipiului Cluj-Napoca, mai precis in Padurea Hoia-Baciu, are loc un eveniment sportiv caritabil sustinut de Asociatia Organizatia Crestina Something New. Practic, aveam de-a face cu un maraton de ciclism off-road, pe doua trasee: unul de 10 kilometri si altul de 20 kilometri.

„Cursa de ciclism este un eveniment caritabil, de strangere de fonduri pentru implementarea proiectului nostru, prin care ne-am propus sa sustinem 30 de copii noi in programul Centrului de zi Something New si sa dotam cu materiale necesare cabinetul de logopedie. Indiferent ca esti incepator, amator sau profesionist, daca esti posesorul unei biciclete, iubitor al naturii si al activitatii sportive, alege sa pedalezi pentru o sansa la educatie a unui copil”, suna chemarea gazdelor de la Cluj.

Mai multe despre Marathon Caritabil Something New (editia 1) sunt AICI.

Initial, actiunea era programata pentru sambata, 23 septembrie, insa din cauza conditiilor meteo din ultimele zile a fost reprogramata o saptamana mai tarziu.

Padurea Hoia-Baciu are o istorie cu totul aparte, multa vreme (si aici vorbim de generatii), clujenii considerand-o fie un subiect tabu, fie privind-o ca pe un loc blestemat. Ei bine, acolo, in vara anului 1968, in ziua de 18 a „Lunii lui Gustar”, adica acum aproape 50 de ani, au fost surprinse „cele mai clare imagini ale unui OZN fotografiat in Romania si, fara indoiala, unele dintre cele mai bune imagini ale vreunui OZN fotografiat vreodata in lume”.