Maraton montan in statiunea Paltinis: Cindrel In Alergare

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

In statiunea turistica Paltinis din judetul Sibiu are loc maratonul montan Cindrel In Alergare (editia a 4-a). Evenimentul de sambata, 8 august, este organizat de Asociatia PeDale si co-finantat de Consiliul Judetean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania.

Cindrel In Alergare are trei distante de concurs

Proba de maraton (40 km): Hohe Rinne Paltinis Hotel & Spa-Cabana Nora-Poiana Gaujoara (Cruce Rosie)-Saua Batrana-Saua Serbanei-Saua Canaia-Iezerul Cindrelului-Iezerul Mare al Cindrelului-Vf. Cindrel (2.244 m)-Saua Steflesti-Refugiul Canaia-Saua Serbanei-Vf. Rozdesti- Poiana Gaujoara-Paltinis.

Proba de semimaraton (21 km), in special pentru incepatori: Hohe Rinne Paltinis Hotel & Spa-Cabana Nora-Poiana Gaujoara (Cruce Rosie)-Saua Batrana-Saua Batrana-Creasta Cindrelului-Cantonul Muncel-Varful Oncesti (1.713 m)-Partia Oncesti-Paltinis.

Cursa Familiei („Familia in alergare”, 5 km): Hohe Rinne Paltinis Hotel & Spa-Vila lui Ceausescu-Vila 12-Vila lui Constantin Noica-Trecatoarea Cerbilor-Schitul Paltinis-Mormantul lui Constantin Noica-Paltinis.

Eveniment sportiv cu obiectiv ecologic

„Pentru ca o alergare montana nu e la fel fara sa ai in stanga si-n dreapta copaci inalti si verzi cat vezi cu ochii si cat poti cuprinde cu plamanii, echipa Cindrel In Alergare s-a aliat cu initiativa «Cu verdele-n Sus!». Astfel, la editia 2015, pentru fiecare inscriere inregistrata si achitata vom dona 5 lei pentru (re)impaduriri. Dorim sa sustinem initiativa de plantare de puieti, pentru ca ne dorim sa fim mai mult decat visatori, si impreuna cu voi sa contribuim la un viitor verde si cu aer mai curat”, ne comunica organizatorii. (foto: Bogdan Radu/ Cindrel In Alergare 2012)