Neymar Jr’s Five - turneu de fotbal in 4 orase din Romania

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Neymar Jr, vedeta echipei FC Barcelona si a nationalei Braziliei, ofera tinerilor fotbalisti sansa de a-si demonstra talentul intr-un turneu de fotbal aparte. Jucatorul inclus pe lista scurta la FIFA Balonul de Aur (alaturi de Ronaldo si de Messi - argentinianul avea sa castige trofeul, intr-un final) le face o invitatie jucatorilor cu varste intre 16 si 25 de ani din peste 35 de tari, inclusiv celor din Romania: sa-si faca echipa si sa intre in Turneul Neymar Jr’s Five.

„Este genul de fotbal care mi-a placut intotdeauna, dar de aceasta data mai e o smecherie: echipele de cinci jucatori pierd cate un jucător de fiecare data cand primesc un gol, pana cand o formatie ramane fara jucatori sau pana cand se scurg cele zece minute ale unui meci. Asta o sa faca jocul mult mai antrenant”, afirma Neymar Jr.

In România vor avea loc patru turnee de calificari locale - in Timisoara (7 mai) si Targu Mures (14 mai), urmate de cele din Iasi (15 mai) si Bucuresti (21-22 mai). Pe 4 iunie vom afla, la Bucuresti, care este echipa care ne va reprezenta la Finala Mondiala din Brazilia. Echipele campioane din cele peste 35 de tari se vor duela pentru marele trofeu in iulie, in Praia Grande, locul in care talentatul jucator brazilian a crescut, si-a inceput cariera profesionista si, mai tarziu, a fondat „Instituto Projeto Neymar Jr”.

„Am visat sa am un turneu care sa-mi poarte numele si prin intermediul caruia sa aduc cele mai bune echipe din lume in orasul meu natal. Aceasta dorinta se transforma in sfarsit in realitate, deci abia astept sa vad ce pot face acesti jucatori”. Neymar Jr, cel care a ajutat la dezvoltarea formatului competitional, va invita echipa castigatoare la un meci al Barcelonei pe celebrul stadion Camp Nou.

Finala mondiala are loc in iulie, la Instituto Projeto Neymar Jr, in statul Sao Paulo din Brazilia. Obiectivul institutului este sa ofere educatie extracurriculara si activitati sportive copiilor dezavantajati si familiilor acestora, promovand incluziunea sociala si participarea activa in comunitate. Instituto Projeto Neymar Jr s-a deschis in 2014 și este al doilea program „FutbolNet” creat in parteneriat cu Fundatia FC Barcelona in „Tara Cafelei”, primul fiind cel din favelele orasului Rio de Janeiro.

Echipele formate din 5-7 jucători se pot inscrie acum pe www.redbull.ro/neymar5. In Romania, turneul Neymar Jr’s Five este organizat in parteneriat cu Federatia Romana de Fotbal (FRF).