Parasutism, Bucuresti: Red Bull Ordinul Smaranda 2014, Parcul Izvor

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Cele mai bune parasutiste din Romania participa sambata, 7 iunie 2014, incepand cu ora 10:00, in Parcul Izvor din Bucuresti, la singurul concurs de parasutism in oras (aterizare la punct fix), Red Bull Ordinul Smaranda, ajuns la editia a 5-a.

Aici veti vedea cum este sa zbori de la 1500 de metri altitudine, sa-ti petreci 2-3 minute in aer (in functie de momentul in care deschizi parasuta), sa atingi viteze de peste 200 km/h si sa aterizezi pe un cerc cu diametrul de 2 cm, acelasi diametru pe care il are si o moneda de 10 bani. O misiune dificila, dar indeplinita cu succes de parasutistele cu experienta.

Demonstratii de acrobatie, workshop de origami (avioane de hartie), plimbari gratuite cu balonul cu aer cald si concert Sore

Spectatorii au ocazia sa vada in actiune formatia de parasutism suprapuneri (Echipa Nationala de Lucru Relativ pe Cupola) si sa-l urmareasca in evolutie pe campionul mondial la parasutism – aterizare la punct fix – Alexandru Nicolau. Curiosii vor admira de aproape un planor, iar copiii vor putea participa la un workshop de origami, unde vor invata ca avioanele de hartie pot fi ridicate la rang de arta.

In cazul in care conditiile meteo vor permite, spectatorii vor putea face o scurta plimbare cu balonul cu aer cald al Aeroclubului Romaniei, iar Sore va sustine un concert cu cele mai noi hituri.

Evenimentul este organizat de Aeroclubul Romaniei, in onoarea primei femei parasutist din Romania, multipla recordmena nationala si mondiala, Smaranda Braescu. Printre parasutistele aflate pe grila de start, se numara si membre ale lotului national, instructoare de parasutism, precum si membre ale loturilor judetene ale Aeroclubului Romaniei. Intrarea este libera. (foto: Aeroclubul Romaniei)