Proiectul Transalpina - Expeditie initiata de un brasovean

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Transalpina, sau Drumul Regelui (DN 67C), situata in Muntii Parang intre Transilvania si Oltenia, cea mai inalta si mai frumoasa sosea din Romania, mai veche decat Transfagarasanul dar mai putin cunoscuta, si-a inceput drumul spre celebritate.

Acest lucru va fi posibil datorita unui proiect expus astazi, 23 iunie 2011, in cadrul unei conferinte de presa desfasurata la restaurantul Goodlife din Brasov, sustinuta de catre Alex Trofim (www.bloghita.info), caruia ii apartine aceasta initiativa, pilotul de raliuri Vali Porcisteanu, Serban Constantin, initiator al proiectului Prin Romania si bloggerul Ovidiu Eftimie.

Vizand potentialul turistic si competitional al zonei, Proiectul Transalpina initiaza o expeditie in care vor porni, pe 16 iulie, 50 de bloggeri din toata tara, atrasi de ideea brasoveanului Alex Trofim. Aceasta initiativa este sustinuta si de liderul Campionatului National de Raliuri, pilotul Vali Porcisteanu, care a declarat: «Imi doream de mult sa ajung pe acest drum, insa pana acum nu am avut timp. Ne-am alaturat si noi, tocmai pentru ca ideea este foarte frumoasa si merg oameni din toata tara. O data cu aceasta expeditie, cred ca vor exploda toate canalele de new-media. (...) Imi doresc ca prin acest eveniment sa atragem mai multi fani spre acest frumos sport, raliul».

Expeditia va fi relatata pe 50 de bloguri si site-uri din Romania, putand fi urmarita in direct pe facebook si twitter. «Fiecare vom face live-blogging, deci mediatizarea va fi foarte mare si distractia va fi de asemenea foarte mare. (...)  Cu ocazia aceasta, promovam destinatii turistice din Romania intr-un mod diferit si avem speranta ca prin aceasta vom atrage atentia autoritatilor, pentru investitii in infrastructura zonei», a spus Serban Constatin, initiator al proiectului Prin Romania.

Sponsorii acestui eveniment sunt: Dacia, Petrom, Danone, Brain Host si Temad.