Red Bull Soapbox, Bucuresti: Cursa vehiculelor trasnite, nemotorizate

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Red Bull Romania va invita sa participati, in data de 14 septembrie 2014, la prima cursa Red Bull Soapbox organizata in tara noastra, o cursa a vehiculelor nemotorizate, construite chiar de concurenti, care va avea loc la Bucuresti, pe Calea 13 Septembrie.

„Red Bull Soapbox Race este un bal mascat al curselor auto, spun unii, un Halloween pe roti, conform altora. Noi spunem ca este un Grand Prix unde soferii amatori se urca la volanul unor vehicule artizanale, care functioneaza pe baza de curaj, gravitatie si un pic de Red Bull. De fapt, cele mai importante unelte din cutia ta sunt creativitatea si bucuria competitiei. Si bineinteles, setea de viteza. Acest eveniment unic de racing nemotorizat e o provocare si pentru soferii experimentati, si pentru amatorii care sunt in stare sa deseneze si sa construiasca niste grozavenii cu roti si sa concureze contratimp intr-o cursa la vale, caci acolo e finisul.”

Criterii de jurizare

„Acest eveniment este in primul si in ultimul rand, o cursa. Asadar, cea mai rapida masina care trece finisul sigur va fi privita cu ochi buni (de retinut ca trebuie sa si fie cineva in masina care trece finisul). Totusi, daca termini primul, nu inseamna ca o sa castigi automat (sau manual). Viteza e plictisitoare daca n-are un pic de personalitate. De fapt, daca nu are MULTA personalitate! Echipele sunt jurizate dupa trei criterii: viteza, creativitate si impresie artistica. Asa ca pilotii trebuie sa ne uimeasca cu prezenta lor scenica, sa ne impresioneze cu prototipul lor de soapbox si, bineinteles, sa ne dea pe spate cu show-ul lor.”

Ce trebuie sa faci pentru a participa la Red Bull Soapbox Race?

„In primul rand, trebuie sa gasesti alti 2-3 soferi amatori pasionati de masinarii.

1 – Solicita kitul de inscriere pe http://soapbox.redbull.com/_2014_soapbox_romania/ro

2 – Studiaza kitul de inscriere - in acest kit vei gasi cateva sugestii despre cum sa faci un prototip reusit si destule informatii cat sa nu derapezi in timp ce-ti construiesti soapbox-ul.

3 – Trimite schita masinariei si datele echipei - dupa ce ai inteles tot ce ai de facut, completeaza paginile de schite primite si trimite-ni-le scanate pe e-mail sau prin posta, impreuna cu formularul de inscriere, pana pe 18 iulie. Nu uita ca poti sa incluzi oricate materiale aditionale/alternative/auxiliare vrei (fotografii, filmulete, etc.). Cu cat mai multe, cu atat mai bine!”

Selectia

„Pana la 70 de echipe vor obtine permisul de rostogolire spre finis in masinile lor soapbox 100% originalo-artizanale. Echipele sunt alese pe baza ingeniozitatii, creativitatii si fezabilitatii tehnice ale proiectului, dar si tinand cont de respectarea regulilor de proiectare.

Red Bull a organizat pana acum zeci de astfel de curse in toata lumea, de la prima cursa in Belgia, in anul 2000, pana in Australia, din Africa de Sud pana in Jamaica, iar in 2014 ajunge si in Romania, pentru prima oara.” (galerie foto: Red Bull Romania)