Sah: Festivalul International al Romaniei la Sebes, judetul Alba

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Municipiul Sebes (judetul Alba) va deveni capitala pentru „sportul mintii” din Romania, in perioada 26 noiembrie-3 decembrie. Aceasta deoarece, dupa cum informeaza Federatia Romana de Sah (FRS), la sfarsit de noiembrie si inceput de decembrie in orasul Sebes se vor desfasura nu mai putin de trei competitii de sah. Competitii ce au fost anuntate de un alt important concurs sahistic (finala Romanian Grand Prix 2023), de asemenea organizat in localitatea de care apartin, laolalta, resedinta Sebes, Lancram, Petresti si satul Rahau.

Trei competitii de sah intr-un eveniment de anvergura

Cele trei evenimente sportive la disciplina sah sunt:

- 26-30 noiembrie, Campionatul National pe echipe Divizia B (recalificari);

- 30 noiembrie-1 decembrie, Campionatul International al Romaniei (blitz si dezlegari);

- 1-3 decembrie, Campionatul National la sah rapid si blitz pe echipe.

Organizatori sunt Federatia Romana de Sah si Consiliul Judetean (CJ) Alba. In bunul mers al activitatilor le sunt alaturi, asa cum, de altfel, este si normal cu astfel de prilejuri institutiile si specialistii locului: Primaria Municipiului Sebes, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia si Asociatia Judeteana de Sah (AJS) Alba.

Gazda competitiilor va fi Hotelul Leul de Aur din municipiul Sebes, unitate de cazare si joc ce se afla pe str. Lucian Blaga, nr. 8. (credit foto: Romanian Grand Prix/ Federatia Romana de Sah)