Snowboarding la Predeal - Cupa Balcanica 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta
  • 10.02.2012
  • 12.02.2012
  • Predeal
  • Intrare libera

Cupa Balcanica la snowboard e programata sa aiba loc la Predeal, la sfarsitul acestei saptamani, de vineri (10 februarie) pana duminica (12), inclusiv. Concursul de snowboarding este organizat de Primaria Predeal si Federatia Romana de Schi Biatlon (FRSB). Deocamdata si-au anuntat prezenta la evenimentul sportiv de pe Valea Prahovei aproximativ 25 sportivi din Bulgaria, Serbia si, bineinteles, Romania. Insa nu este exclus ca, pe ultima suta de metri, sa apara in competitia de snowboard reprezentanti ai Greciei si Sloveniei. Primarul statiunii Predeal, Ionel Goidescu, declara: „E vorba de o competitie foarte importanta, care reprezinta o onoare pentru Predeal si prin care putem dovedi ca suntem pregatiti pentru organizarea unor evenimente sportive de anvergura, cum va fi Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013. Ne preocupam ca totul sa se desfasoare in conditii bune si speram ca prezenta sportivilor sa nu fie afectata de conditiile meteo din tarile lor”. Cupa Balcanica la snowboard va avea loc pe partia Clabucet din Predeal.

Cupa Balcanica la snowboarding - program

Programul Cupei Balcanice la snowboarding, pe zile, vi-l prezentam mai jos, asa cum ne-a fost comunicat de organizatori.
Vineri, 10 februarie: antrenamente oficiale.
Sambata, 11 februarie: orele 9-11,30, antrenamente boardercross; orele 11,30-12,30, calificari boardercross; ora 13, finale boardercross.
Duminica, 12 februarie: orele 9-11,30, antrenamente slalom, orele 11,30-12,30, calificari slalom, ora 13, finale slalom.

Boardercross

Boardercross-ul mai este cunoscut sub denumirile de snowboard cross sau snowboarding corss. Putini stiu ca boardercross-ul a devenit sport olimpic din anul 2006. In proba de boardercross iau startul, simultan, 4 sportivi (de regula), care parcurg un traseu in paralel un traseu identic. Firesc, primul din cei 4 care trece linia de sosire este declarat castigator. (foto: pirineos-vacaciones.com)