Tenis, Oradea: Memorialul Nagy Balint

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Memorialul Nagy Balint (editia a doua) este un turneu de tenis de camp de categoria 1, conform calendarului FRT (Federatia Romana de Tenis), ce se va desfasura in zilele de 25-28 iunie, in municipiul de resedinta al judetului Bihor.

Organizat in memoria antrenorului emerit Nagy Balint (1922-2009), de catre Clubul Sportiv Municipal Oradea, evenimentul reuneste la debut practicanti ai „sportului alb”, baieti si fete, la categoriile de varsta 12 ani, 14 ani, 18 ani si senioare. In functie de inscrieri, pe langa partidele de simplu, gazdele asteapta sa se dispute si meciuri de dublu la toate varstele.

Veteran de razboi cu merite deosebite, Nagy Balint face parte din galeria personalitatilor sportului din Bihor. Pe langa misiunea de antrenor, prin mainile caruia au trecut generatii intregi de campioni, el a avut un rol determinant in promovarea tenisului pe pe meleaguri oradene, in infiintarea si in organizarea mai multor baze sportive (terenurile de tenis Tenmar, Sanatatea si Complexul Antonio Alexe).

Memorialul Nagy Balint va avea loc pe cele 8 terenuri (aer liber, zgura), de la Complexul Antonio Alexe (Oradea, str. Cazaban, nr. 3). Oficialii competitiei sunt Ioan Margineanu (arbitru principal) si Nicusor Vasadi (director de concurs, +40.722.159.284). (foto: razvan boaca)