Triatlonul Fara Asfalt Intersport la Munte, in rezervatia naturala Cheia – Maneciu

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Asociatia Club Sportiv Fara Asfalt si Fundatia eMAG dau startul, pe 16 august 2014, primei editii a Triatlonului Fara Asfalt Intersport la Munte, competitie premium, dedicata amatorilor pasionati de inot, ciclism, alergare si natura.

Concursul se va desfasura in rezervatia naturala Cheia – Maneciu, in zona Cerasu – Slon, din judetul Prahova, pe un traseu spectaculos, intr-un decor natural neexploatat, cu peisaje unice. Editia din acest an a triatlonului Fara Asfalt Intersport la Munte va avea peste 100 de premii, in valoare totala de 5.000 de euro.

Traseul va incepe cu proba de inot de 1.000 de metri in lacul Maneciu, unde apa este limpede si are o temperatura medie de 21°C. Apoi, concurentii vor pedala 21 de km prin padure, pe malul Telejenelului, spre cascada Schinda si inapoi spre Tabla Butii, pana pe Plai, deasupra satului Slon, loc din care porneste proba de alergare pe o distanta de 7 km pana sub varful Crai si inapoi.

Cei inscrisi la concurs pot participa ca triatlonisti, luand parte la toate cele trei probe, sau in echipa, pentru fiecare proba in parte. Dupa desemnarea castigatorilor, toti participanții sunt asteptati la o petrecere campeneasca cu muzica traditionala romaneasca, unde vor putea gusta din sarmalele la ceaun facute la fata locului si din bunatatile aduse de ciobani.

„Triatlon Fara Asfalt Intersport la Munte este mai mult decat o intrecere sportiva. Categoric, ne dorim sa popularizam acest sport, insa odata cu acest eveniment in natura, concurentii au acces la peisaje unice, traverseaza parcuri naturale, pe trasee spectaculoase, ajung sa descopere locuri in care altfel nu ar ajunge nici macar in vacante. Pentru cei care doresc sa ramana in atmosfera de poveste, pe Plai exista multe locuri de campare, iar noi vom veni cu toate utilitatile necesare: apa, toalete, dusuri. Am pregatit si o lista de locuri de cazare ce se gasesc in sat, pe care o actualizam pe masura ce apar si altele disponibile”, a declarat Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMAG.

Triatlonul Fara Asfalt Intersport la Munte face parte din circuitul celor 7 evenimente de Cross Triathlon (off road) ale Federatiei Romane de Triatlon (FRTRI) si este inclus in programul sprijinit de Fundatia eMAG, denumit „140 de batai pe minut”, care promoveaza un stil de viata echilibrat.

„Prin programul <<140 de batăi pe minut>> urmarim sa le aratam tinerilor care sunt avantajele unei vieti echilibrate prin practicarea sportului. Performantele intelectuale sau profesionale pot fi imbunatatite prin cultivarea tonusului fizic si pastrarea unui echilibru intre orele petrecute pe scaun si momentele dinamice, de miscare. Programul <<140 de batai pe minut>> a sustinut pana in prezent competitiile pentru amatori care promoveaza acest principiu, cu accent pe atragerea categoriilor de varsta de sub 25 de ani. Pentru viitor ne propunem incheierea de parteneriate cu cluburi sportive care sa ofere posibilitatea practicarii unor discipline ca inot, ciclism sau atletism tuturor copiilor care se simt chemati catre acestea”, a mai spus Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMAG.

Inscrierile la aceasta competitie se vor incheia la data de 13 august si pot fi facute pe www.faraasfalt.ro. (comunicat SmartPoint)