Brasov Indoor Cup: ACS Tampa, de 3 ori

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Amanata cu o saptamana din cauza conditiilor meteo, partea a doua a Brasov Indoor Cup - turneu de fotbal in sala pentru copii -, s-a incheiat duminica (19 februarie) la Brasov. In 2012, Brasov Indoor Cup a ajuns la a 3-a editie (prima cu participare internationala), si a reunit la start 113 echipe (5 categorii de varsta). Daca acum 2 saptamani au fost prezente 49 echipe, weekend-ul recent incheiat a adunat la start 64 formatii impartite in 3 categorii: U9 (copii nascuti in 2003), U8 (2004) si U7 (2005). Competitia a fost organizata de ACS Tampa Brasov (prima scoala privata de fotbal din Brasov), in colaborare cu Primaria Brasov, Directia Sport si Tineret a Municipiului Brasov, AJF Brasov si sponsori. 

ACS Tampa Brasov, FC Benta Brasov, Corona Brasov

Dupa 3 zile de meciuri aprig disputate, s-a ajuns si la finale. La grupa celor mai mari (2003) s-a impus ACS Tampa Brasov, in dauna formatiei AS Star's Braila, medaliile de bronz fiind obtinute de FC Benta Brasov. In timp ce Corona, o alta reprezentanta a Brasovului a ocupat locul 4. La categoria U8 (2004) a castigat tot ACS Tampa Brasov, care a invins in finala pe FC Juniorul Bucuresti. In finala mica, Scoala de fotbal „Dani Coman" Pitesti a dispus de Kinder Tg Mures, cu 5-1. Tampa Brasov a realizat „tripla”, adjudecandu-si trofeul suprem si la categoria U7 (2005). In finala mare, brasovenii au castigat la penalty-uri in fata echipei Interstar Sibiu (4-4 in timpul regulamentar de joc). Kinder Tg. Mures a intrat in posesia medaliilor de bronz (sucees in finala mica - 4-1 cu FC Pitesti). Premiile au fost consistente si au constat in trofee, diplome, medalii si echipament sportiv marca Umbro.

Antonio Vasile (Tampa Brasov)

Numai parinte sa nu fii cand traiesti, pe viu, o finala ca cea a prichindeilor de 7 ani. Finala care a tinut cu sufletul la gură intreaga asistenta. Tampa Brasov deschis scorul in meciul cu Inter Star Sibiu prin Rares Maftei, l-a majorat prin Cosmin Clinci, dar s-a vazut egalata. Antonio Vasile (foto mic, alaturi de idolul Mugurel „Pele” Buga) a readus echipa brasoveana in avantaj, insa... insuficient. Sibiul a egalat si a preluat apoi conducerea (3-4). Tot Antonio a egalat si a trimis partida in prelungiri. La loviturile de departajare Brasovul s-a impus, 6-4 si a terminat invingatoare intr-una dintre cele mai spectaculoase partide ale turneului.

Antal Denis (Kinder Tg. Mures)

Cel mai bun jucator la categoria copiilor nascuti in 2004 a fost Iustin Grigore (Tampa Brasov). La aceeasi categorie, cel mai bun portar a fost declarat Mario Popescu (Scoala de fotbal „Dani Coman" Pitesti). Golgeterul categoriei - Ionut Petrea (Prosport Focsani, 17 goluri). La U9, Vadim Covalciuc (ACS Tampa Brasov) a fost desemnat cel mai bun jucator. Cel mai bun portar - Madalin Stroe (Star's Braila), iar golgheterul competitiei a fost Alexandru Neacsu (FC Pitesti 2008, 13 goluri). Categoria U7 i-a premiat pe urmatorii jucatori: cel mai tehnic jucator - Goia Mario (Interstar Sibiu), cel mai bun portar Botis Tudor (ACS Tampa Brasov), golgheter - Antal Denis (ACS Kinder). Aici facem o paranteza. Antal Denis, de departe cel mai bun jucator al turneului, a fost aplaudat la scena deschisa in momentul ridicarii premiului. Nu a putut primi decat premiul destinat golgheterului, desi, foarte bine, il putea primi si pe cel acordat celui mai bun jucator.

ACS Tampa Brasov - pareri la final

Ciprian Jurubescu (presedinte ACS Tampa Brasov - clubul organizator): „Am avut un turneu reusit, din toate punctele de vedere. Fotbalul romanesc de la cel mai mic nivel se afla intr-o crestere continua si asta cred ca bucura pe orice iubitor de fotbal. Acum va trebui ca cei care conduc acest sport sa inceapa sa se uite si aici jos, pentru ca au ce vedea. Vreau sa-i felicit pe toti cei care au participat la acest eveniment, in special pe antrenori, care pe zi ce trece sunt tot mai interesati de fenomenul fotbal si au lasat deoparte manifestările colaterale”.
Nicu Văduva (director tehnic ACS Tampa Brasov): „Toate rezultatele obtinute in acest weekend ne demonstreaza ca munca depusa si rabdarea pe care antrenorii le-au dovedit, au dat nastere unor caractere puternice din care, cu pasi mici, dar siguri, vor iesi jucatori de calitate. Felicit intreg staff al ACS Tampa Brasov care a participat la buna desfasurare a acestui turneu”. (foto: lucian vasile)