Gheorghe Hagi a dat startul turneului de fotbal E.ON Kinder

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Aproape 1.500 de micuti sportivi au defilat miercuri, 4 septembrie, in fata publicului venit sa ii sustina pe stadionul Transil din Targu Mures. Bucuria copiilor a atins cote maxime odata cu sosirea lui Gheorghe Hagi, invitatul special al E.ON Romania, marele fost international fiind aplaudat la scena deschisa de toti cei prezenti. Focul de artificii din final a completat atmosfera incendiara de pe stadionul targumuresean.

 

„Fiti alaturi de copii, dati-le o sansa, fiindca merita”

Primele meciuri din cadrul Cupei „E.ON Kinder” au fost disputate in cursul zilei de miercuri, dupa care copiii jucatori, antrenorii, dar si sustinatorii acestora s-au reunit in cursul serii pe stadionul Transil din Targu Mures pentru a marca deschiderea oficiala a competitiei. Reprezentantii celor 51 de cluburi din tara si strainătate prezente la turneu au defilat in fata publicului, momentul fiind unul fara precedent in istoria competitiei, ajunsa la cea de-a saptea editie.

Organizata de A.C.S. Kinder si Sportlife, Cupa E.ON Kinder i-a adus in fata celor peste 3.500 de copii si adulti prezenti la deschidere pe Gheorghe Hagi, invitatul special al E.ON Romania, partenerul principal al turneului, Pop Lupu Coriolan senior, presedinte ACS Kinder, d-na Raluca Sandru - Director Divizie in cadrul E.ON Servicii Clienti si dl Claudiu Maior - consilierul personal al primarului municipiului Targu Mures.

„Avem un turneu frumos, sa dam dovada in continuare de fair-play, sa ne respectam unii pe alţii si sa invatam atat din infrangeri, cat si din victorii”, a declarat in deschidere Pop Lupu Coriolan senior, presedintele ACS Kinder.

La randul sau, Raluca Sandru, Director Divizie in cadrul E.ON Servicii Clienti, a

declarat: „E.ON sustine performanta, sustine drumul spre excelenta al acestor copii, asa ca haideti sa ii sprijinim pe micii campioni de astazi si marii campioni de maine in drumul lor spre marea performanta”.

„Mulţumim E.ON care sustine acest turneu important cu cluburi multe si multi copii si sper sa descoperim aici jucatori foarte buni care sa reprezinte Romania la cel mai inalt nivel. Fiti alaturi de copii, dati-le o sansa, fiindca merita” a declarat fostul international Gheorghe Hagi.

„Ne bucuram ca avem in seara asta la Targu Mures un numar asa de mare de parinti si copii. Prin sport, fiecare copil castigat din fata calculatorului este un copil care va reusi sa se integreze”, a declarat Claudiu Maior, consilier personal al primarului municipiului Targu Mures.

Organizatorii au acordat tuturor copiilor-jucatori tricouri, medalii si diplome de participare, iar in final toti cei prezenti pe teren s-au bucurat de un frumos foc de artificii.

 

FC Dinamo, castigatoare la categoria 2000

Editia din acest an a cupei E.ON Kinder a reunit la start 114 echipe din judetele  Mures, Prahova, Ilfov, Constanta, Sibiu, Galati, Cluj, Maramures, Braila, Arges, Calarasi, Neamt, Vrancea, Bihor, Brasov, Suceava, Vaslui, Timis, Buzau, Harghita, Bistrita Nasaud si Dambovita si municipiul Bucuresti, precum si din Cehia, Bulgaria si Ungaria.

Meciurile au debutat miercuri, 4 septembrie, si continua pe parcursul zilei de joi, urmand ca semifinalele sa fie disputate vineri. Ultima zi de competitie este sambata, 7 septembrie, cand vor fi jucate ultimele meciuri, urmate de festivitatea de premiere pe stadionul Transil.

Competitia reuneste sapte categorii de varsta, respectiv copii nascuti in anii 2000, 2001, 2002, 2003, 2004,  2005 si 2006. Pentru prima data in acest an, la competitie au participat si copii nascuti in 2000, meciurile pentru aceasta categorie fiind disputate in perioada 28 august-1 septembrie, finala fiind castigata de FC Dinamo in fata copiilor de la ACS Kinder.

Toate noutatile si detaliile desfasurarii turneului sunt disponibile pe site-ul oficial al competitiei, www.eonkinder.ro. (comunicat si galerie foto: E.ON Romania)