Ciclism Cluj, Pitesti: CS Tibiscus, medalii la lumina farurilor

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In weekend-ul trecut, sportivii de la CSTibiscus au luat parte la competitiile de mountain bike organizate in tara, cea mai „extrema” dintre ele fiind participarea la ultima etapa a campionatului „Clujul Pedaleaza”, desfasurata la lumina lunii si a farurilor bicicletei, fiind vorba de o etapa de noapte.

In Parcul Colina de la marginea Clujului s-a desfasurat sambata, 3 noiembrie 2012, etapa a 6-a (si ultima din acest an) a campionatului de MTB pentru amatori Clujul Pedaleaza. Un clasic concurs de cross-country s-a transformat intr-o atmosfera de basm, data fiind ora de incepere – 18:00 si organizarea – lumanari la start, faruri si stopuri cat mai puternice pe biciclete, lumini colorate la arcada de finish, semafoare pentru numarul de ture si tot asa. Aproape 150 de ciclisti de toate varstele – de la copii cu suzeta pana la „intelepti” cu mii de kilometri in pedale – au concurat pentru un rezultat cat mai bun atat in clasamentul etapei cat si, cumulat, in clasamentul editiei 2012 a campionatului. Printre sportivii care au infruntat intunericul si atmosfera rece a serii s-au aflat si cinci sportivi ai DHS Tibiscus Team, care au reusit sa ocupe integral podiumul categoriei „Feminin Expert Open” (care reuneste sportivi din intreaga tara cu clasari intre primii 10 la concursuri de MTB): Ramona Covaciu – locul I, Timea Zaban – locul II, Anita Kovacs – locul III. Cu aceste rezultate, sportivele din Arad au obtinut puncte care le-au permis clasarea pe podium si in clasamentul national al editiei 2012 a concursului: Ramona Covaciu – locul I si tilul de „campioana 2012”, Timea Zaban – locul II, Anita Kovacs – locul III.

 

Arges Autumn Race

Ciclistilor din tara li s-a pregatit duminica, 4 noiembrie, o competitie de MTB care i-a purtat pe trasee incredibile prin Parcul Trivale din Pitesti, intr-un concurs iesit din tiparele clasice ale cross-country-ului: sportivii au avut de parcurs nu o distanta fixa in cel mai scurt timp, ci au avut de „alergat” cat mai multe ture (de lungime fixa) intr-un interval de 90 sau de 140 de minute, la Arges Autumn Race. Si la acest concurs au participat aproape 150 de ciclisti din intreaga tara, unii invitati de catre organizatori pentru ca s-au clasat foarte bine la editiile anterioare, altii inscrisi pentru ca doresc sa faca sport si sa demonstreze ca pot practica ciclismul la un nivel competitional. Sportivii de la Tibiscus au reusit sa obtina doua locuri pe podium, prin Marius Ionascu – locul I la 140 minute si Daniel Balaure – locul II la proba de 90 minute.

Calendarul competiĊ£ional al Clubului Tibiscus pe anul 2012 nu s-a incheiat inca, ciclistii avand prevazute doua concursuri: unul de contratimp la Zalau pe 11 noiembrie si unul pe zapada, la Cluj, in 15 decembrie.

(text si galerie foto: Marius Karnyanszky, CSTibiscus)