Handbal: Echipele ACS Transilvania si-au intrat in ritmul Campionatului National

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Proiectul „Susținerea handbalului juvenil” implementat de Asociația Club Sportiv (ACS) Transilvania Brașov și co-finanțat de Primăria Municipiului Brașov continuă cu noi realizări! Echipele de handbal junioare ale ACS Transilvania înscrise în Campionatele Naționale au disputat, deja, două etape în stagiunea 2023-2024.

 Victorie cu ACS Kids Tâmpa, eșec la Făgăraș

După dubla victorie din runda inaugurală contra formațiilor de la Sporting Ghimbav, succese înregistrate pe teren propriu, sportivele în echipament roșu și negru au avut parte de încă o victorie, însă și de o înfrângere la două goluri diferență. La junioare 3 (J3), fetele pregătite de Mariana Tîrcă și Stefan Mihail Huta au câștigat duelul cu ACS Kids Tâmpa, de la Sala Metrom, scor 33-16 (13-3), conducând astfel Seria I, cu punctaj maxim și golaveraj +35. În schimb, la junioare 2 (J2), meciul cu CSȘ Făgăraș din deplasare a fost pierdut cu 25-27, după ce la pauză Transilvania conducea la un momet dat cu 11-10.

Ce declară Mariana Tîrcă, antrenor coordonator ACS Transilvania

„În primul rând, am urmărit, atât cât s-a putut, să joace toate fetele și aceasta va fi ideea și în continuare. Sperăm că vom avea și rezultate, dar acestea nu contează acum în mod deosebit. Ne dorim, în primul rând, să câștigăm copii, adică să le oferim șansa de a căpăta încredere, de a vedea pe unde sunt în acest moment, de a realiza că e loc de mai bine. E prematur să vorbim acum de performanță, ea, însă, vine de la sine atunci când ai copii buni, care se dezvoltă sănătos. Nu în ultimul rând, în condițiile în care am găsit un lot restrâns la junioare 2, încercăm să îl completăm cu jucătoare de vârstă, pentru a putea să ne desfășurăm în viitor cât mai bine activitatea la această categorie”, a declarat Mariana Tîrcă, antrenor coordonator al secției  de handbal a ACS Transilvania.

În următoarea etapă, la junioare 2 fetele de la Transilvania vor primi vizita lui ACS Kids Tâmpa, iar junioarele 3 vor evolua tot pe teren propriu, în compania formației CSM Făgăraș.

ACS Transilvania urmărește Grupele Valoare

Zece echipe fac parte din Seria E a Campionatului Național J2 feminin, iar cele clasate pe primele trei locuri la terminarea meciurilor din Grupele geografice se vor califica în Grupele principale – „Valoare”, unde vor fi repartizate în patru grupe a câte șase echipe. De asemenea, echipele clasate pe locurile 4, 5, 6 la terminarea meciurilor din Grupele geografice se vor califica în Grupele principale „Speranță”, unde vor fi repartizate tot în  patru grupe a câte șase.

În Seria I a Campionatului Național J3 feminin se regăsesc nouă formații, iar cele clasate pe primele două locuri se vor califica în Grupele principale – „Valoare”, în timp ce următoarele două vor ajunge în Grupele principale – „Speranță”.

Despre proiectul „Susținerea handbalului juvenil”

Asociația Clubul Sportiv Transilvania Brașov a luat ființă în anul 2014, are 17 secții și este cel mai important club sportiv privat din municipiul Brașov.

Acest articol face parte din campania de promovare a proiectului „Susținerea handbalului juvenil”, care este implementat de ACS Transilvania Brașov și co-finanțat de Primăria Municipiului Brașov.

P