Inot: ACS Ciprian Sfantu Gheorghe, la Campionatele Internationale ale Portugliei

Detalii
Comentarii
Galerie foto

ACS Ciprian Sfantu Gheorghe a participat la Campionatele Internationale ale Portugliei de la  Porto, ce s-au desfasurat pe 4-5 iunie 2016, la piscina din complexul Campanha FC Porto. Participarea la acest grandios eveniment s-a facut prin barem de participare impus. De asemenea, clasamentul a fost open si aceasta competitie face parte din calendarul competitiilor de inot a Ligii Europene de Natatie (LEN).

La intrecerea din Portugalia au luat startul 433 de inotatori (210 la masculin si 223 la feminin), reprezentand 54 de echipe provenite din Spania, Franta, Italia, Elvetia, Portugalia, Romania. ACS Ciprian Sfantu Gheorghe i-a avut ca trimisi pe Raluca Maria Artene (campioana si vicecampioana nationala in probele de 50 m si 100 m spate) si de Gyargy Kadosa Tompa (campion national la 50 m bras).

Recorduri personale in serie pentru Raluca-Maria Artene

In prima zi a Campionatelor, mezina competitiei, Raluca-Maria Artene a obtinut calificarea in finala B (record personal!), in proba de 200 m spate, inregistrand al 12-lea timp, apoi in finala B a sosit a doua, imbunatindu-si timpul cu mai bine de 2 secunde (din nou, record personal!), clasandu-se pana la urma pe locul 10. Tot in aceeasi zi, aceeasi sportiva a participat in proba 50 m spate: s-a clasat pe locul al 13-lea, insa a inregistrat un nou record personal.

In cea de a 2-a zi a evenimentului lusitan, Raluca-Maria Artene a mai bifat un record in calificarile probei de 100 spate (locul 15 si record personal), dupa care in finala B a incheiat a 3-a si, de asemenea, si-a imbunatatit recordul cu aproape o secunda. In aceeasi zi, Gyorgy Kadosa Tompa a participat in proba 50m bras, in care a terminat pe locul 17.

Ciprian Grosu, antrenor ACS Ciprian Sf. Gheorghe: „Sunt mandru de participarea la astfel de Campionate. Reprezinta un alt rang, acumularea de noi experiente, ce ne vor ajuta pentru a performa mai departe. Cred ca munca depusa de ani de zile da roade si ii felicit pe cei doi sportivi covasneni, pentru munca, daruire, ambitii si performantele obtinute”.